Efter olycka – polisen varnar för halka

Två bilar var inblandade i en olycka vid Grössbacke på onsdagsmorgonen. Senare fick också en lastbil problem på E6. Polisen varnar nu för problem med halka under hela dagen.

Det var vid tjugo i sex på morgonen vid Grössbacke på Ucklumsvägen som olyckan inträffade. Det är oklart hur det gått till men två bilar var inblandade.

– Ingen är avförd med ambulans från platsen vad jag kan se utan det verkar handla om plåtskador på bilarna, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen.

Vid 08-tiden fick en lastbil problem att ta sig upp för en backa vid Ödsmålbron på E6:an i norrgående riktning enligt Nyhetersto. Ett körfält blockerades i samband med det.

Under natten och morgonen har det kommit snö och enligt SMHI ska det under dagen övergå i regn och temperaturen stiger till 1-5 plusgrader. Vädret riskerar också att ställa till det på vägarna och kan hänga i hop med morgonens olycka.

– Det blir halt när det faller ganska mycket snö. Vi får räkna med att det blir halt under hela dagen även om det går över till regn, säger Gustafsson.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se