Elever förmedlar glädjande nyheter

 tv+text

Fritidsklubben på Stora Högaskolan i Stenungsund har producerat en nyhetsfilm där det drivs friskt med kändisar, fenomen och reklamfilmer. I torsdags var det premiärvisning i värsta galastil för låg- och mellanstadiets elever.


– Vi har gjort det här främst för att eleverna tycker det är så roligt att spela in film. Vi gjorde en liknande film för två år sedan, säger Erik Alm, fritidspedagog på fritidsklubben, som hjälpt eleverna att sätta samman och klippa filmen.

Eleverna har ägnat en dag i veckan att göra filmen som är en skämtsam nyhetsfilm på cirka 40 minuter, med ett bejublat reklaminslag mitt i. Det skojas friskt med kända reklamfilmer.

– När kom på den här idén så tänkte vi en bra stund jag och Erik på vad den skulle kunna handla om. Vid mellanmålet sedan kom eleverna själva och hade massor av roliga idéer, berättar Jeton Musa, fritidspedagog på fritidsklubben.

Ett 20-tal elever har varit med och gjort filmen som premiärvisades för ett hundratal av de yngre eleverna skolan. Röda mattan var utrullad och det bjöds på förfriskningar inför visningen.

– Det är en stor variation på inslagen i filmen. Eleverna har själva själva fått forma hur de vill förmedla nyheterna. Det är allt ifrån Melodifestivalen till händelser som inträffat i skolan och sport. Där har till exempel några elever tittat på en sketch av Galenskaparna och gjort en liknande sketch, säger Erik Alm.

Filmen fick långa applåder och högt jubel av publiken.

Annika Sahlin Ottosson

Här kan du se tre av reklamklippen från filmen:


Relaterade artiklar
Fler artiklar