• Ellös fick triss i fjärilar

  Det gick inte att utse endast en, utan det blev tre vinnare. Ellös skolas Tyra och Emma tecknade tillsammans med Malvina de vackraste fjärilarna vid Lions stora teckningstävling.

  Ellös skola tog hem de båda förstaprisen vid Lions teckningstävling. Malvina Rassy hade skapat en vacker lila fjäril medan klasskamraterna Tyra Olsson och Emma Johansson tillsammans hade gjort ett collage med fjärilar. Juryn som består av lokala konstnärer, kunde inte enas om ett vinnande bidrag, utan de båda fick dela på förstaplatsen.

  Lions årliga teckningstävling lockar alltid många duktiga elever i årskurs 4 att lämna in sina teckningar. Prissumman går till klassen, inte till eleven enskilt.

  – Vi har fått in så otroligt många fina teckningar i år , över 160 bidrag. Det gav vår jury ett svårt jobb att utföra, berättar Rolf Nilsson från Lions Club Orust.

  Samma blev det med andrapristagarna. Noppadon Ratana från Henåns skola och Linnea Johansson från Varekil fick dela på priset. Noppadon blev överraskad över den fina vinsten han får ta med till klassen.

  – Det är roligt att måla men att min teckning skulle bli en av vinnarna kunde jag aldrig tro.

  Tredjepriset i teckningstävlingen gick till Ängås skola och Lukas Kinle som valt att måla den svenska flaggan i sin fjäril. Samtidigt som Lions teckningstävling var det prisutdelning för den teckningstävling som Orust kommuns kulturenhet arrangerade under bibliotekets barndag. Kulturutredare Anders Bertrandsson hade valt ut tre vinnare, varav två var på plats. Milea Whitford och Vanja Olsson hade båda ritat var sin båt.

  I samband med den festliga prisutdelningen för teckningstävlingen hölls även en utdelning för bibliotekets novelltävling. Johanna Larsson och Hedvig-Christina Hell Carlsson hade fått över 40 riktigt bra noveller inlämnade till tävlingen. Fredrik Börjesson vann med sin novell ”Decemberkvällen”.

  – För två år sedan kom jag tvåa med en annan novell, så det var extra kul att få vinna i år, säger han.

  Lions sponsrar med vinsten i novelltävlingen, Fredrik fick med sig 3000 kronor hem. Tvåa i novelltävlingen blev Isabella Hulthén som skrivit novellen ”Lillebror bli inte som jag”. Det var enligt juryn en genomtänkt berättelse med starkt driv som skapar en nyfikenhet att fortsätta läsa. Tredjepriset gick till Astrid Mooney för ”Mardrömsnatten” som juryn ansåg vara en välskriven och spännande berättelse där slutet öppnar för egna tolkningar.

  Erika Olofsson

  0303-728229

  erika.olofsson@lokaltidningensto.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar