Frågeprogrammet Vem vet mest sänds varje vardagskväll med Rickard Olsson som programledare. Klockan 22.20 på torsdagen sänds avsnittet där Emil Johansson är med och tävlar. Foto: Arkiv/SVT

Emil Johansson utmanas i ”Vem vet mest”

Ikväll kan tv-tittarna se Emil Johansson, badmintonspelare och lagkapten i Henån IF, tävla i frågeprogrammet Vem vet mest.

– Jag trodde att det skulle vara mer spänt än det var, säger han.

På torsdagskvällen sänds avsnittet där Emil Johansson tävlar. Han har velat vara med i programmet länge.

– Jag sökte första gången för flera år sedan. Då fick jag svara på en del frågor och blev kvalificerad att vara med, men sen ska det lottas fram också. Jag har sökt två, tre gånger till och mina elever har sökt åt mig också. Den här gången blev jag uppringd och kom med, säger han.

Lärare till vardags

Emil Johansson spelar fotboll i Henån IF och är badmintonspelare i Torp. Till vardags är han lärare i matte och naturvetenskap och ett av hans stora intressen är, inte så oväntat, frågesport.

– Vi är några kompisar som brukar spelar ibland och då blir det mycket frågespel. Varje fredag efter badmintonträningen är vi ett gäng som kollar på På spåret tillsammans också, säger han.

Inspelningarna till programmet gjordes under hösten och Emil får inte avslöja hur det gick.

– Det jag kan säga är att det jag borde kunna tycker jag att jag kunde, så jag är nöjd med min insats. Sen är det väl alltid några frågor som man kunde ha klarat bättre, säger han.

Hur var det att vara i studion?

– Det var väldigt roligt. Jag trodde att det skulle vara mer spänt men allt var bra uppstyrt och de andra motspelarna var jättetrevliga, säger han.

Fick du något riktigt hjärnsläpp?

– Nja, det är möjligt. Det är svårt att veta hur det kommer uppfattas på tv, säger han.

Frågeområdena han gillar bäst är sport, matte och naturvetenskap.

Och vad är du svagast på?

– Det är väl film, musik, mode och den typen av frågor. Det är inte min bästa gren, haha.

Programmet sänds i SVT2 klockan 22.20 ikväll.

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar