Världsklass tycker akademikerförbundet DIK om Nösnäsgymnasiets skolbibliotek.

En bibbla i världsklass

STENUNGSUND Nösnäsgymnasiets skolbibliotek får högsta betyg och tar sig nu in på listan över skolbibliotek i världsklass.

Det är DIK, akademikerfacket för kultur och kommunikation, som varje år utnämner de bästa skolbiblioteken enligt ett gäng kriterier som facket satt upp.

Bland annat ska skolbiblioteket vara en tydlig del av skolans pedagogiska vision, stärka elevernas digitala kunskap och ge stöd till elever i lärprocessen. Bibliotekarierna ska enligt DIK bland annat vara inspiratörer som hjälper eleverna med läsförståelse och källkritik.

Och detta uppnår Nösnäsgymnasiets bibbla med personal med råge enligt DIK. Nu hamnar därför biblioteket för första gången på årets lista över skolbibliotek i världsklass.

”Alla elever som går i svensk skola har rätt till ett skolbibliotek, så säger lagen. Men trots att lagen funnits i fem år är det alldeles för många elever som fortfarande saknar denna viktiga resurs i sin vardag. Som tur är finns det positiva undantag som sticker ut och där skolledningen tagit sitt fulla ansvar både när det gäller bemanning och andra resurser,” skriver akademikerfacket i ett pressmeddelande.

Se hela listan över skolbibliotek i världsklass här.

Sara Rönnberg

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar