Kvinna hittades död på gångväg – polisen utreder misstänkt mord

En kvinna påträffades död på en gång- och cykelväg i Stora Höga på tisdagsmorgonen. Polisen har nu startat en förundersökning om misstänkt mord.

Vid 05.00-tiden på morgonen hittades en död person av förbipasserande på en gång- och cykelväg som går längs den stora vägen genom samhället.

– Vi har anträffat en person avliden nedanför ett bergsstup. Vi vet inte vem det är, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson, till Lokaltidningen STO på tisdagsmorgonen.

Inledningsvis uppgav polisen att den döda personen skulle vara en man, men efter den tekniska undersökningen går man nu ut med att den döda personen är en kvinna. Man har dock inte identitet på kvinnan än.

– De uppgifter vi fick först var att det var en man, det var innan teknikerna börjat arbetat. Man rör ju inte i det här innan de kommit. Men när de var klara visade det sig att det var en kvinna, säger Peter Adlersson, vid 12.40-tiden.

Det är fortfarande oklart vad ligger bakom dödsfallet men polisen utesluter inte att kvinnan kan ha utsatts för ett brott. Platsen spärrades av och polisen har genomfört en teknisk undersökning av platsen.

Vid 9.30-tiden meddelade polisen att man inlett en förundersökning om misstänkt mord.

– Ja, det gjorde man för att man inte kan utesluta att det varit ett brott på platsen, och då valde man att inleda på mord.

Vet man hur länge kvinnan kan ha legat på platsen?

– Det kan inte ha varit speciellt länge, det är en ganska publik plats med en väg intill.

Polisen har även påbörjat dörrknackning i området för att höra om någon sett eller hört något.

En rättsmedicinsk undersökning av kvinnan ska göras för att kunna fastställa dödsorsaken, vilket kan ta några dagar.

– Men det är mycket som är oklart. Det kan fortfarande handla om en olycka eller ett suicid, det går inte att utesluta något, säger Peter Adlersson.

Strax efter klockan 10 meddelade polisen att man är klara på platsen och att avspärrningarna är hävda.

Catrin Hansson

Karina Hansson