Arkivfoto

A-traktorförare försökte köra från polisen i 120 km/h – åtalas

När polisen försökte stoppa en a-traktorförare valde tonåringen att försöka smita. Det blev starten på en vådlig färd som nu lett till åtal.

Det var i slutet av januari som en polispatrull såg en a-traktor som höll lika hög hastighet som den övriga trafiken. Polisen bestämde sig då för att stoppa föraren, men han valde att gasa istället för att stanna.

Jakten pågick i ungefär tio minuter i centrala Stenungsund och med polisbilen efter sig ska föraren enligt polisernas uppgifter både ha kört mot enkelriktat men också på fel sida vägen och hastigheten ska vid ett tillfälle ha varit uppe i 120 kilometer i timmen enligt polisen.

Polishelikopter och hundpatrull kallades in i jakten som slutade på en parkering i Stenungsund. Föraren sprang då från bilen och gömde sig bakom en byggnad innan polisen hann ikapp och fick tag i honom.

Nu åtalas föraren, en minderårig kille, för grov vårdslöshet i trafik med tanke på hur färden gick till. Han åtalas också misstänkt för olovlig körning eftersom han gjort om a-traktorn, som har en tillåten hastighet på 30 kilometer i timmen, till en personbil som han inte hade behörighet att köra.

Killen erkänner i förhör olovlig körning och vårdslöshet i trafik även om han menar att det inte handlar om ett grovt brott. Han säger i förhör att han tänkte fel när han såg blåljusen och att han ångrar att han valde att försöka köra ifrån polisen i stället för att stanna.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar