Arkivfoto: Linda Carlsson på Ica Nära Jörlanda

Ett av superföretagen finns i Jörlanda

Varje år publicerar Veckans Affärer en lista över Sveriges superföretag. Väldigt få företag lyckas kvala in på listan men i STO finns ett superföretag, Ica Nära Jörlanda.

Kraven är högt ställda. För att finnas med på tidningens lista måste företaget i fyra år klara högt ställda krav på lönsamhet, tillväxt och avkastning på kapital. En väldigt liten del av Sveriges företag kvalificerar sig som superföretag, endast 580 i årets ranking.

I år har Ica Nära i Jörlanda tagit sig in på listan. Camilla Larsson driver butiken tillsammans med sin syster och blir positivt överraskad när hon får veta att de har blivit utsett till ett Superföretag av Veckans Affärer.

– Det är så klart jättekul, vi har väldigt härliga kunder och vi tycker det är roligt att jobba. Jag tror att det smittar av sig på kunderna, säger Camilla Larsson. 

En nyrenoverad butik tror Camilla bidragit till en god verksamhet. 

– Vi har renoverat och gjort om butiken och det har blivit jättebra efter det. Exempelvis har vi en kassa till så servicen går fort och vi försöker undvika köer. Sen är det också viktigt att finnas nära kunderna.

På tidningen Veckans Affärers lista finns också storföretag som IKEA Sverige, ST1 och Kjell & Company.

Läs hela listan på Veckans Affärer

Linus Annlöv

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar