nykterhetskontroll

Extra fokus på nykterhet i trafiken

Under veckan är det nationell trafiksäkerhetsvecka. Det innebär att polisen i södra Fyrbodal kommer ha extra stort fokus på nykterhet i trafiken.

Polisen genomför varje år ett antal olika nationella trafiksäkerhetsveckor där det är extra fokus på trafiken och den här veckan, mellan måndag och söndag, så är inriktningen att upptäcka drog- och alkoholpåverkade förare.

Polisen i södra Fyrbodal, där Stenungsund, Tjörn och Orust ingår, kommer därför att göra extra kontroller under veckan.

– Förhoppningsvis kommer det märkas att polisen är lite mer alerta när det kommer till att stoppa bilar på vägarna, säger Håkan Johansson, stationsbefäl på polisen i södra Fyrbodal.

Tanken bakom nationell trafikvecka är att förebygga och förhindra olyckor i trafiken. Totalt omkom 270 personer i trafiken under 2016 och enligt statistik från Trafikverket omkom 83 personer i Sverige under 2016 i en alkohol- eller drogrelaterad olycka. Det motsvarar 31 procent av alla omkomna i trafiken.

– Vi har inte jättemycket personal att tillgå. De här kontrollerna kommer att göras i mån av tid, när man inte är upptagen av andra larm. Nästa vecka får vi se vad det blir för utfall av det här, säger Håkan Johansson.

Anthon Näsström

Kajsa Lind

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar