Under årets sista insatsvecka låg fokus på nykterhet bakom ratten. Foto: Arkivfoto

Få rattfyllor under insatsveckan i STO-området

Under förra veckan genomförde polisen tillsammans med NTF nykterhetskontroller. I STO-området kontrollerades ungefär 550 fordon och fem personer är nu misstänkta för rattfylleri eller drograttfylleri.

I jultider är det många som chanser lite bakom ratten och kanske inte ställer bilen efter ett julbord eller tar bilen dagen efter.

Därför genomför polisen och NTF varje år en insatsvecka med extra fokus på nykterheten kring jul. Mellan den 12-18 december genomfördes kontrollerna i år och insatsen är också gemensam i hela Europa.

Läs mer: Du är väl nykter bakom ratten?

Under förra veckan kontrollerades ungefär 550 fordon av polisen i Stenungsund Mann fann totalt tre misstänkt fall av rattfylleri och två misstänkta fall av drograttfylleri. Det innebär att de allra flesta var nyktra bakom ratten.

I samband med kontrollerna upptäcktes också ett fall av olovlig körning och fem ordningsböter utfärdades.

Att så få körde onyktra är extra glädjande med tanke på att ungefär en av fyra omkomna personbilsförare är påverkade av alkohol enligt NTF.

Resultatet för hela området är ännu inte publicerat men förra året gjordes 7 616 stycken utandningsprover på motsvarande vecka i Västra Götaland och Halland. Av dessa togs 88 personer rattfylleri, fler med narkotika än alkohol.

Kajsa Lind

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar