Arkivfoto

Fängelse för laddade vapen i husgrunden

Mannen hade två laddade vapen och amfetamin hemma i husgrunden. Nu döms Orustbon till fängelse i ett år och två månader för grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Det var genom tips som polisen fick nys om att mannen från Orust hade vapen som han inte hade licens för hemma i sin bostad. I slutet av augusti i år gjorde polisen en husrannsakan i bostaden och fann mycket riktigt två vapen som låg i en verktygslåda, gömd i husgrunden.

I verktygslådan låg ett avsågat hagelgevär och en tårgaspistol. Båda vapnen var laddade och mannen saknade licens för att få ha vapnen. Dessutom hittade polisen drygt 14 gram amfetamin i lådan samt tillbehör för att ta narkotika, såsom rakblad, kontokort och ihoprullade sedlar. Mannen, som är i 50-årsåldern, var även påverkad av amfetamin vid husrannsakan.

Mannen själv uppger att han skaffade hagelgeväret för mer än tio år sedan i samband med att han kände sig hotad av ett motorcykelgäng. Den andra pistolen ska han ha fått av en tillfällighet när han avbröt ett bråk mellan två personer. Anledningen till att han hade amfetamin hemma är att han självmedicinerar för en obotlig sjukdom.

Nu döms mannen för grovt vapenbrott och narkotikabrott av Uddevalla tingsrätt. Han döms till fängelse i ett år och två månader.

Emma Hellström

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar