Arkivfoto

Får en halv miljon till läxhjälp

Skolor i Stenungsund och Tjörn har tillsammans tilldelats drygt en halv miljon kronor i regeringens satsning på läxhjälp.

Under 2017 kommer Skolverket betala ut totalt 363 miljoner kronor i statligt bidrag till de skolor som bedriver läxhjälp. Årets bidrag ökar med nästan 30 procent jämfört med föregående år och ska möjliggöra läxhjälp åt 460 000 elever i hela Sverige.

I Stenungsund och Törn har skolorna få ta del av drygt 500 000 kronor. Med pengarna kommer över 3000 elever erbjudas läxhjälp.

Pengarna är en del av regeringens ökade satsning på läxhjälp. I ett pressmeddelande säger utbildningsminister Gustav Fridolin att regeringen inte anser att läxhjälp ska vara en fråga om att ha råd.

– Just de här pengarna är till för att fler skolor ska kunna ordna läxhjälp och annan extra undervisning för elever som behöver det för att få med sig kunskaperna för livet, säger utbildningsministern i ett pressmeddelande.

Även 20 miljoner kronor betalas ut till ideella organisationer i hela landet som bedriver läxhjälp. Nytt för i år är också att samma organisationer

Linus Annlöv

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar