Arkivfoto

Får fängelse efter våldtäktsförsök

Två år och tio månader. Det blev domen för den man som gjort sig skyldig till ett våldtäktsförsök för knappt två år sedan.

Mannen flög sig på en kvinna bakifrån i en gångtunnel vid en badplats i Stenungsund under sommaren 2016.

Kvinnan, som hade varit vid badplatsen med en väninna som gått i förväg, blev upptryckt mot gångtunnelns vägg innan mannen bar ut henne från gångtunneln.

Väl ute ur tunneln lade sig mannen över kvinnan, vilket gjorde att hon blev rädd och förstod att han försökte våldta henne.

Tack vare att kvinnan gapade och skrek kom andra personer i närheten till kvinnans undsättning och lyckades skrämma iväg mannen.

Läs mer: Åtalas för våldtäktsförsök vid gångtunnel

Då mannen lämnat efter sig DNA-spår fastställde Uddevalla tingsrätt i en dom på torsdagen att det är ställt bortom allt rimligt tvivel att den åtalade mannen i 25-årsåldern är den som är skyldig till våldtäktsförsöket.

Han döms till fängelse i två år och tio månader. Utöver våldtäktsförsöket döms han för andra brott vid andra tillfällen; rån, olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Även en man i 20-årsåldern dömdes i samma mål. Rånet ska männen ha genomfört tillsammans. Dessutom är mannen i 20-årsåldern skyldig till försök till utpressning, ringa övergrepp i rättssak och två fall av misshandel.

Hans straff landar på skyddstillsyn och fängelse i tre månader.

Anthon Näsström

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar