Far och son campade på Orust – åtalas för misshandel

Pappan och sonen åtalas för misshandel efter ett besök på Stockens camping. Duon ska ha gett sig på mannen som driver restaurangen och hans minderåriga dotter efter de varit missnöjda med maten som de hade beställt.

Händelsen som pappan och sonen, som är hemmahörande i Skåne, står åtalade för inträffade en söndagskväll i mitten på juli för tre somrar sedan. De var på plats med ett större sällskap för att äta på den familjedrivna restaurangen på Stockens camping nära Ellös på Orust.

Efter att både pappan, som är i 60-årsåldern, och sonen, som är 30-årsåldern var missnöjda med maten ska de ha uppträtt aggressivt och bettet sig illa mot personal, det uppger målsägande i förhör. I slutet av kvällen ska det ha övergått i handgemäng efter att restaurangägaren ombett sonen att lämna.

I förhör uppger han att sonen då ställde sig demonstrativt nära honom. När han försökte få bort honom kom ytterligare två personer fram och höll fast honom samtidigt som sonen slog flera slag. Mannen uppger vidare att misshandeln gjorde att han ramlade baklänges och att sonen då satte sig över honom med det ena knät mot revbenen. Personal från restaurangen lyckades därefter få bort sonen.

Mannens näsa skadades och han ådrog sig också frakturer på två revben och sökte sjukvård efter misshandeln. Han söker även skadestånd på 5 000 kronor för hans förstörda glasögon.

Efter misshandeln kom pappan in på restaurangen igen. Den då minderåriga dottern ber att pappan precis som hans son ska gå därifrån. Mannen ska då ha måttat slag med öppna handflator mot henne. Dottern lyckades få upp händerna och kunde skydda sitt ansikte och slagen träffade istället armar och axlar.

De båda männen åtalas nu för misshandel vid Uddevalla tingsrätt. Både sonen och pappan förnekar att de ska ha utsatt någon för misshandel på restaurangen den aktuella kvällen.

Björn Alm