Arkivfoto: Christopher Kullenberg Rothvall

Fem narkotikabrott på samma dygn

Två drograttfyllor, en påverkad 16-åring och en drogpåverkad kvinna som behövde vård. Under onsdagen hade polisen fullt upp med att hantera narkotikabrott.

Det började vid 07-tiden på onsdagen när polisen stoppade en bilist i Stenungsund. Föraren som är en man togs med misstänkt för drograttfylleri.

Fyra timmar senare larmades polisen till Ödsmål.

– En livlös kvinna anträffades utanför en bostad. Hon hade två aggressiva hundar och ambulansen ville ha hjälp av polisen, säger Håkan Johansson, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal.

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, ska enligt polisen varit påverkad av narkotika men i övrigt klarat sig bra. När polisen var på plats blev också kvinnans pojkvän misstänkt för att ha använt kokain.

Vid 21-tiden bestämde sig polisen för att kontrollera ungdomar som var vid Stenungstorget. En av dem, en kille i 16-årsåldern, blev misstänkt för att ha använt narkotika.

– Han testades positiv för THC (det aktiva ämnet i cannabis) och amfetamin och han överlämnades till sin vårdnadshavare, säger Johansson.

På natten mot torsdagen vid 01-tiden stoppades ytterligare en bilist i Norum. Föraren, en man i 25-årsåldern misstänktes också för drograttfylla.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar