Polis utreder brott efter att en en femårig flicka på Kristinedals förskola fått frätskador efter att ha druckit ur en flaska hon hittade utomhus i anknytning till förskolan.

Femåring frätskadad på förskola

En flicka på Kristinedals förskola hittade under tisdagen en flaska med vätska i. När hon drack ur flaskan fick hon frätskador och fördes med ambulans till sjukhuset.

Nyhetssajten NyheterSTO var först med att rapportera om händelsen och har tagit del av en mejl till vårdnadshavare från förskolechefen: ”Vi har rutiner för detta redan men kommer vara extra noga efter den. Vi gör allt vi kan för att ha en sådan trygg miljö här på förskolan”.

Flickan som drack ur flaskan fördes med ambulans till sjukhus.

– Hon har som sagt fått frätskador men hur läget är vet jag inte, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i region Väst till GT som under onsdagen har fått fram information under onsdagen om ytterligare en flaska som är upphittad utanför förskolan.

– Det fanns på den här förskolans område. Vi har varit där och tagit hand om den, säger han till GT.

Efter händelsen har information gått ut till personal i samtliga för- och grundskolor i Stenungsund att vara uppmärksamma på ytor runt skolorna.

Båda flaskorna som upphittats har skickats på analys. Polisen utreder brott under rubriceringen vållande till kroppsskada.

Jonas Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar