Femte raka bakslaget för SHK herr

Ett formsvagt Stenungsunds HK gick in i matchen mot Sörhaga HK med fyra raka förluster i ryggen. De hade hoppats på att kunna störa topplaget och ta med sig alla poäng hem. Men så blev det inte, istället blev det en femte raka förlust.

Det var Sörhaga HK som inledde matchen piggast och de drog snabbt iväg målmässigt. När tio minuter var spelade låg bortalaget Stenungsunds HK under med sex mål. De lyckades resa sig något efter mardrömsstarten och när dryga kvarten av den första halvleken gått hade de kommit ikapp något. Då var ställningen 11-8 till Sörhaga HK. Men därefter drog hemmalaget ifrån och Stenungsunds HK hade svårt att stå emot. När de båda lagen gick in i halvtidsvilan var ställningen underläge 13–21 för SHK.

Om en femte raka förlust inte skulle vara ett faktum behövde Stenungsunds HK rycka upp sig i den andra halvleken.

– De är ett bättre lag än oss på hela banan i första halvlek. De är serieledare och de kommer att gå upp i år, de har lite bättre kraft helt enkelt, säger Andréas Javette, spelande tränare i Stenungsunds HK.

Men någon uppryckning stod inte Stenungsunds HK för. Istället fortsatte Sörhaga HK:s ledning att öka och när tio minuter av den andra halvleken hade spelats låg bortalaget under med elva mål. Som mest låg de under med 13 mål och när tio minuter återstod kändes matchen avgjord. Bortalaget ryckte visserligen upp sig något under de sista minuterna och slutresultatet skrevs till slut till 37-28 i hemmalagets favör. Därmed inkasserade Stenungsunds HK sin femte raka förlust och de ligger kvar på en åttonde plats i tabellen. 

– Vi är inne i en tuff period nu och vi har en tuff period framför oss där vi möter tre topplag nu den närmaste månaden. Men killarna har visat bra inställning och stämningen är fortsatt bra i laget tycker jag, säger Andréas Javette.

Marcus Eriksson

sporten@lokaltidningensto.se

Handboll

Division 2 västra herr

Sörhaga HK – Stenungsunds HK – 37–28 (21–13)

Bästa målskytt: Simon Lindblad 6, Anders Blomqvist 5, Linus Olausson 5, Jonathan Eriksson 3, Niklas Svanberg 3, Rickard Andreasson 2, Timmie Javette 2, Buster Bengtsson, Andreas Javette.

Bra: ”Hela laget gör en bättre andra halvlek så det får vi ta med oss till nästa match.”