Martin Martinsson. ARKIVFOTO

Fick sten inkastad genom sitt villafönster

Har hoten mot politiker spritt sig vidare i Stenungsund? Frågan ställs nu sedan en politiker i kommunen natten till fredagen fick en sten inkastad genom ett fönster i sin villa i centralorten.

Inom Stenungsunds kommun ser man allvarligt på det inträffade och nyligen blev en annan politiker Erik Söderberg (L) hotad utanför en bensinstation i Göteborg, ett hot som hade tydlig politisk bakgrund. Dennis Salenborn, säkerhetssamordnare i kommunen, säger att han har kontakt med polisen och det är självfallet att kommunen måste agera.

Läs mer: Politiker hotad vid bensinmack

– Givetvis ska vi ställa upp och se vad vi kan göra tillsammans med polisen. Vi ser så klart mycket allvarligt på denna typ av händelser och vi får se vad vi kan göra.

Polisen kallades till villan i Stenungsund vid 2-tiden på natten då någon eller några personer kastat sten genom fönsterrutan så att familjen vaknade. Det hela är polisanmält av politikern Martin Martinsson som drabbats och han är i dag oroad.

– Självfallet blir man det efter en händelse av detta slag. Det är inte första gången jag blir hotad men det här känns riktigt allvarligt.

Han konstaterar att polisen har inlett en utredning om händelsen och är övertygad om att det har med hans politiska verksamhet att göra och efterlyser ett brett stöd från den politiska ledningen.

Läs mer: Ett nytt parti på gång

Från den politiska ledningen i Stenungsund är man försiktig. Kommunalrådet Bo Pettersson (S) säger att han vill avvakta polisutredningen innan man gör något vidare från politiskt håll.

– Frågan är naturligtvis om detta har en politisk bakgrund. Jag vill nog få mer information innan jag säger något mer.

Även en av de ledande företrädarna för oppositionen, förra kommunalrådet Sofia Westergren (M), är försiktig.

– Vi får se vilken bedömning polisen gör och sedan får vi förhålla oss till det. Sedan menar jag rent allmänt att det är oerhört allvarligt att hot mot politiker förekommer, både allmänt och här i Stenungsund.

Lasse Andrée

0303-72 82 28

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar