Fler följer strömmen och tar simborgarmärket

Simborgarmärkets dag på Tjörn och Orust lockade rekordmånga. Estrid Nilsson var en av de simmande, som i år tog märket för femtionde gången.

Vackert väder och lugnt vatten lockade fler än vanligt till simborgarmärkets dag. På Tjörn simmade det totalt 682 personer, där Stockeviks simskola tog hem förstaplatsen med 138 simmande.

– Det är nog något av ett rekord! Jag har inte alla siffror nu, men det är definitivt högt, säger Anita Fredriksson, fritidsassistent på Tjörns kommun.

En av märkestagarna på Tjörn var Estrid Nilsson, som i år tog simborgarmärket för femtionde gången. Sitt allra första tog hon i tioårsåldern, när hon gick i simskola i Hältorpssjön hemma i Alafors.

– Jag och pappa tog det alltid tillsammans och sedan har jag bara fortsatt, säger Estrid Nilsson.

Numera är hon bosatt i Gunneby och det var även där hon tog årets märke, som alltså blev nummer 50.

– Men det är inte 50 år på raken. Jag har hoppat över några, i tonåren och när jag sedan fick barn, säger Estrid Nilsson.

Hur känns det?

– Det känns som alltid när man simmar 200 meter. Men det är klart att det är lite kul, det är det ju.

Kommer du fortsätta ta simborgarmärket i framtiden?

– Ja! Nu kan jag inte sluta. Nu får jag fortsätta och se hur många år till en orkar simma. Det vet man inte, säger Estrid Nilsson.

Totalt kom det fler än vanligt och simmade på alla Tjörns simskolor, där den äldsta var 83 år och den yngsta 7 år. Även Orust anordnade simborgarmärkets dag på onsdagen, men där har man inte hunnit räkna ihop resultatet än. Att det ser positivt ut, det vet man dock.

– Det verkat ha varit en väldigt fin dag. Kungsviken slog sitt eget rekord med 250 simmare, och Nösund hade 100, säger Kristina Olsson, samordnade för simborgarmärkets dag på Orust.

Resultatet från övriga simskolor på Orust vet man först om några dagar.

Alice Nordevik

0303-72 82 29

redaktionen@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar