Följ valrysaren på vår sajt

Plocka fram finkläderna och sedan kör vi. Nu är det äntligen dags för summan av kardemumman. En lång valrörelse går mot sitt slut. På söndag går STO-borna man ur huse för att rösta och sedan gå hem och valvaka. Till det här valet kan ni läsare för första gången följa den lokala valdramatiken direkt på lokaltidningensto.se – ända fram till det att rösterna är färdigräknade.

Lokaltidningens reportrar Annika Sahlin Ottosson, Erika Olofsson och Lasse Andrée kommer att finnas på plats i samtliga tre kommuner under söndagen. Först för att ge dig allt uppsnack och sedan för att guida genom den störtflod av lokala resultat som trillar in från Valmyndigheten under den senare delen av kvällen.

Det kommer att bli en rysare i samtliga lokala val och vi följer rösträkningen i kommunerna ända till slutet. Troligtvis kommer vi ha ett resultat vid midnatt. När valet väl är klart kommer nästan den mest intressanta delen – hur makten ska fördelas utifrån resultatet. Därför är vi laddade för många uppföljningar, analyser och intervjuer dagarna och veckorna som följer.

Sedan ett halvår tillbaka är merparten av innehållet på Lokaltidningens nyhetssajt låst såvida man inte är prenumerant. Under valdagen kommer alla att kunna ta del av våra snabba uppdateringar om rösträkningen under kvällen. Men våra prenumeranter får också tillgång till reaktionerna från vinnarna och förlorarna, röster från dem som har röstat och annat intressant bortom själva siffrorna.

Har ni ännu inte bestämt er i kommunvalet föreslår jag att ni går in och kikar på valfilmerna från respektive kommun som ligger uppe på vår nyhetssajt och numera är öppna för samtliga oavsett om man är prenumerant eller inte. Där får varje parti som i dag är med i fullmäktige kortfattat förklara vad de står för, partiets viktigaste lokala vallöfte och varför de vill ha just din röst. Ni hittar det här:

Stenungsund

Tjörn

Orust

För er som inte har behov eller möjlighet att följa valdramatiken digitalt kommer vi att ha en fullmatad papperstidning på tisdag med rekordstort utrymme om det lokala valet.

Trevlig helg!

Jonas Johansson

Chefredaktör