Hällungens fritidsförening sköter Talbo badplats där man om somrarna har simskola. Föreningen driver en liten kiosk som i helgen hade inbrott, och har tidigare utsatts för både inbrott och skadegörelse. Arkivfoto: Sara Rönnberg

Förening drabbad av inbrott igen

I helgen bröt sig någon in på Hällungens fritidsförening. Det är inte första gången de drabbas.

– Det känns så meningslöst, vi är en liten ideell förening och så kommer det någon och bara förstör.

Det säger Reinhold Andersson som är styrelsemedlem i föreningen och lade ut en vädjan på Facebook om att de som sett eller hört något skulle höra av sig. Inbrottet upptäcktes av närboende och han tror att det har skett under helgen. Ingenting har konstaterats stulet ännu, men ingången har brutits upp och en glasruta spräckts.

Föreningen sköter Hällungens badplats och driver om somrarna en liten kiosk där. Det är inte första gången den får påhälsning.

– Förra sommaren bröt de sig in och tog godis, läsk och chips. Nu på vintern förvarar vi ju inget särskilt där, men det har hänt flera gånger att de brutit upp luckan bara för att titta in, säger föreningens ordförande Hans Bergman.

Han har ännu inte polisanmält händelsen, men planerar att göra det.

– Jag får åka dit och försöka spika för luckan och sedan får vi nog fixa en ny. Det känns tråkigt, det är tid och pengar man hellre hade lagt på något annat.

Lotta Hohner

lotta.hohner@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar