SISU konsulenter i västra Sverige är Tomas Hagelberg och Marie Börjesson

Föreningslivet får lära mer

En hel vecka med utbildningar och föreläsningar. Det erbjuder SISU samtliga idrottsföreningar på Orust

Kommande vecka, vecka 46, är det Idrottens utbildningsvecka på Orust. Det planeras med en vecka full av inspirerande föreläsningar för tränare och ledare inom barn och ungdomsidrotten. Utbildningarna är även till för föräldrar, ungdomar och styrelsemedlemmar. Alla utbildningar och föreläsningar är gratis. Allt arrangeras av SISU. SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland är idrottens studie- och utbildningsorganisation.

Marie Börjesson, idrottskonsulent vid SISU, hoppas att många föreningar ska nappa på erbjudandet om gratis utbildning.

– Det är inte fullbokat än men intresset är stort. Det hade varit roligt om det var fler föreningar som uppmuntrar sina aktiva att gå på utbildningarna.

En av utbildningskvällarna handlar om grundläggande föreningsekonomi. Det är en baskurs om en föreningsstyrelses ekonomiska ansvar, kursen tar upp bokföringsskyldigheten, avsättningar samt skatter och avgifter.

– Jag önskar att fler från olika styrelser anmäler sig till kvällen om föreningsekonomi, då kursen tar upp många saker som en styrelse behöver ha kunskap om i dag.

En annan kväll handlar om åldersanpassad fysisk träning. Det är en kväll med workshops där deltagarna praktiskt får testa på olika fysiska övningar. Tanken är att tränaren ska få en utökad övningsbank med fysiska övningar som kan ge barn i åldern före puberteten en allsidig uppbyggnad.

Idrottsveckan på Orust vänder sig i första hand till föreningslivet i kommunen. Fylls inte alla platser så finns det möjlighet för föreningar i andra kommuner att hoppa på.

– Vi har nu mailat ut till andra kommuner eftersom det inte är fullbokat. Just nu är det flest bokade på Droger och energidrycker, där ett fotbollslag har valt att ta med sina ungdomar. Det är ju jättebra, då kan man ta med sig till föreningen och sedan och ta fram en policy vad som ska gälla till exempel vid användandet av energidrycker.

Erika Olofsson

0303-728229

erika.olofsson@lokaltidnigensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar