Jan Rudén, tidigare ordförande i SEKO, finns nu på regionlistan för Socialdemokraterna. Foto: Arkiv

Förre fackbasen på S region-lista

En av landets mer kända fackliga företrädare – den före detta SEKO-ordföranden Janne Rudén – har nominerats som politiker till Västra Götalands-regionen i valet 2018.

Janne Rudén avgick som ordförande för fackförbundet SEKO i somras efter 15 år i den fackliga ledningen och han har accepterat att stå på socialdemokraternas regionlista. Han har nominerats på fjärde plats av arbetarekommunen i Stenungsund.

Socialdemokraterna i Stenungsund har till regionvalet nominerat Janette Olsson (ersättare i regionstyrelsen) som första namn i regionvalet, Christer Ahlén som andranamn och Ritva Stubelius som tredje namn på listan.

På riksdagslistan har Stenungsunds socialdemokrater givit sitt stöd till nuvarande riksdagsledamoten Kenneth G Forslund från Kungälv som i dag är S-riksdagsman i den nya valkretsen med kranskommunerna kring Göteborg. Dessutom förs Aylin Fazelian från Mölndal fram på listan. Kommunen har också nominerat två yngre politiker i Stenungsund till riksdagslistan, nämligen Fabian Gustafsson och Melisa Nilsson – två unga politiker som ses som framtidsnamn för partiet i Stenungsund.

Lasse Andrée

0303-72 82 28

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar