Arkivfoto

Förundersökning mot expolitiker

En förundersökning har inletts av polisen mot en före detta politiker i STO-regionen som misstänks för bedrägerier.

Bedrägerierna som expolitikern misstänks för handlar om att personen fått full lön från sitt arbete men samtidigt tagit emot ersättningar för förlorad arbetsförtjänst från kommunen enligt uppgift från kommunen som anmält det hela till polisen.

Läs mer: Polisutredning inledd

Enligt polisanmälan har kommunen kontrollerat två år och funnit felaktigt utbetalda ersättningar på cirka 45 000 kronor. Kommunen har dock begärt att polisen kontrollerar ytterligare fyra år eftersom kommunen misstänker att summorna kan vara större.

Stefan Hallqvist, chef för bedrägeriroteln vid polismyndigheten, bekräftar att en förundersökning har inletts:

– Vi arbetar med utredningen men mer kan jag inte säga i dag. Ännu är inte åklagare inkopplad och jag kan inte i dagsläget ge besked när ett beslut i detta fallet kommer att fattas. Det blir dock knappast något besked vidare innan årsskiftet.

Polisanmälan gjordes under våren 2017 efter att den kommunala internutredningen och nu jobbar polisen vidare bland annat med utredningsmaterialet som kommunen ställt till förfogande. Politikern har avsagt sig alla sina politiska uppdrag sedan en längre tid tillbaka.

Lasse Andrée

0303-72 82 28

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar