Fritt fram för Ängås talanger

En talangjakt där alla får vara med, alla blir hyllade och det är fritt fram att välja att framföra vad som helst på scenen. Det är konceptet bakom Ängås skolas Fritt Fram.

Det är eleverna i årskurs fem som fixar allt. Från ljud och ljus till presskontakter och juryskyltar, ingen uppgift är för stor för de unga eleverna. Pressansvariga Ronja Stjärna, Alice Bredström och Signe Eriksson är väl pålästa då de berättar om Fritt Fram som arrangerats på skolan under många år.

– Alla får vara med i Fritt Fram, det är bara att anmäla sig i förväg, säger Ronja Stjärna.

Eleverna har arbetat i ett par veckor med förberedelser inför talangjakten. Jurygruppen har varit ansvarig för att tillverka positiva omdömen som visas på skyltar.

– Det är ingen tävling utan de som framträder får ett fint omdöme av juryn, säger Alice Bredström som själv skulle stå på scenen under framträdandet, dock som en pausunderhållning tillsammans med fler i årskurs fem.

Sång och dans var huvudingredienserna i årets upplaga av Fritt Fram. Många unga elever, från årskurs tre, hade modet nog att våga ställa sig på scenen och visa upp den talang de har. Henry Rönn var med i ett par olika framträdanden. Han dansade och sjöng men sedan visade det sig att han hade en riktigt stor talang: piano.

Som sig bör överraskade lärarna med ett nummer efter det att alla elever visat upp sig. Lärarna skojade till det inte bara en gång utan två gånger. Arvingarnas I do framfördes i en glittrig tappning innan väl utklädda manliga lärarefick aulan att gunga med en extra rivig hårdrocksvariant av Highway to hell. Var inte stämningen på topp innan, så blev den det då!

Erika Olofsson

0303-728229

erika.olofsson@lokaltidningensto.se