Nötkärnan vann upphandlingen och Fröja kommer inte att finnas kvar. Det nya namnet på enheten kommer troligtvis att bli Barnmorskegruppen i Stenungsund och på Tjörn. FOTO: Arkiv

Fröja-anställda kan få stanna

De anställda vid Fröja den förening som skött mödrahälsovården i många år i Stenungsund har fått erbjudande att få nya jobb hos Nötkärnan, den nya privata vårdgivare som tar hand om mödrahälsovården från 1 januari.

Nötkärnans ledning med Lars Brune i spetsen har erbjudit de flesta anställda vid Fröja, mellan 15 och 20 personer nya jobb inom företaget när man tar över verksamheten från årsskiftet. De anställda har fått någon vecka på sig att fundera på erbjudandet.

Nötkärnan ser en stor fördel för hela verksamheten och kontinuiteten att personalen inom mödrahälsovården i Stenungsund och på Tjörn finns kvar och patienterna får träffa samma personal. Nötkärnan vann upphandlingen i konkurrens med Fröja.

Efter årsskiftet kommer inte enheten att heta Fröja längre. Barnmorskemottagningen Stenungsund Tjörn bli troligtvis det nya namnet.

Läs mer: Fröja förlorar upphandling

Lasse Andrée

Relaterade artiklar
Fler artiklar