Gör hiphop för känsliga killar

Viktor Lindvall, alias Vince Wavy, från Stenungsund tycker att killar borde våga visa sig sårbara oftare. Snart släpper han singeln ”Killar gråter inte”.

Vad är det du vill förmedla i låten?

– Den handlar om ganska universella saker som jag tror många kan relatera till: livet, långdistansförhållanden, obesvarad kärlek. Jag skriver ganska mycket musik, och oftast rör det sig inom det temat. Jag har ingen avsikt att starta någon samhällsdebatt eller så utan vill bara uttrycka mig själv, visa att allt inte är så vackert och enkelt som på film alltid.

Hur mycket lever stereotypen om att killar inte får visa känslor kvar tycker du?

– Det har helt klart blivit bättre, om man jämför med exempelvis 50-talet. Även om jag inte levde då är jag ganska övertygad om att det var värre på den tiden. Men den ligger nog kvar en del ändå, trots att det pratas så mycket om jämställdhet och att man inte behöver följa normer. Själv tycker jag att det är mycket mer manligt att våga bryta normer än att följa strömmen, att våga visa sig sårbar är starkt.

Hiphopen har haft en tydlig trend mot mer känslosamma texter, var kommer den ifrån tror du?

– Den finns där absolut, men jag vet inte om jag skulle hålla med om att den är så stark.På topplistan är det fortfarande mer dansvänliga rytmer och texter som handlar om att festa och ta droger. På 90-talet var hiphopen ofta tydligt politisk, men nu är det mycket mer ytliga budskap. Men det finns såklart mycket bra också, och för mig personligen är det viktigt att ha ett budskap i min musik.

Vad har du på gång framöver, kommer det ett album?

– Jag och min vän Elias Bolander, eller Lone Loner, släppte faktiskt en EP redan i höstas. Men nu vill vi fokusera på att få ut singlar och spela live. Den andra februari släpps ”Killar gråter inte” men redan nu kan man lyssna på vår singel ”Sommarregn”.

Lotta Hohner

lotta.hohner@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar