Klubbens medlemmar får parkera sina husbilar på båtuppställningen redan i sommar. Arkivfoto

Grönt ljus för husbilar på båtklubb

Politikerna valde att gå emot bygglovsenhetens förslag att förbjuda parkering av husbilar på Stenungsunds båtklubbs område. ”Det här är verkligen jätteroligt för oss”, säger ordförande Sven-Erik Nilsson.

Båtklubbens mark i hamnområde vid Stenunge allé gapar tom sommartid och flera av medlemmarna efterfrågar parkering för sina husbilar och husvagnar. Klubben vill genom parkeringsservicen få in extra pengar till klubbkassan. Båtklubben ansökte därför i höstas om det bygglov som krävs. Kommunens bygglovsenhet följde plan- och bygglagen gällande detaljplanen för området som är avsett som småbåtshamn och föreslog ett avslag.

Läs mer: De kan få nobben

Trots det sade politikerna i Tekniska myndighetsnämnden ja till klubben vid onsdagens sammanträde. Motiveringen var att området passade ändamålet. 

– Det här är så klart positivt för oss och för husbilsägarna. Vi har plats för ett 20-tal vagnar och husbilar. Det handlar absolut inte om att man ska bo i dem. Det är ingen uppställning, utan en ren parkering, säger Christer Lindgren, styrelseledamot i båtklubben.

I dagsläget är det oklart hur många som kommer anmäla sitt intresse för en parkeringsplats, men klubben vänder sig enbart till sina medlemmar.

– Vi annonserar inte om platserna, så nu får vi se hur det här sprider sig från mun till mun. Kravet vi har är att man är medlem i klubben och vi har generösa regler för vem som vill bli medlem. Vi tillämpar också samma regler för parkeringen som för båtarna, säger Lindgren. 

Annika Sahlin Ottosson

annika.sahlin@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar