Gula Villan byggs om till Ungdomens Hus

Det blir en ombyggnad av nuvarande fritidsgård i Gula Villan för att skapa Ungdomens Hus på Orust. Två miljoner är avsatta för investeringen.

Tre olika alternativ har setts över, bland annat båtbyggargymnasiet. Valet föll på nuvarande fritidsgård Gula Villan. Gården är liten, trång och sliten men har ett bra läge med både viss avskildhet och nära till kommunikationer. Arbetsplatsen är i dag undermålig för personalen. Riva eller bygga nytt har diskuterats.

– En ombyggnad av nuvarande verksamhet är det som passar verksamheten bäst, säger Lars Larsson (C), ordförande i samhällsutskottet fast.

Fritidsgården ska byggas om och byggas till för att bli ett Ungdomens Hus. Övervåningen blir kontor för personalen, en veranda byggs vid entrén och ett annex byggs till huset i en vinkel mot nuvarande fastighet. Annexet ska kunna inrymma allt från scenframträdanden till möten eller sport som bordtennis. Källarplanet föreslås användas till replokal och inspelningsstudio. Även utomhus planeras ändringar. Tomten är stor men skulle kunna inrymma plan för bollspel, grillplats och grönområdet. Två miljoner kronor är det som beräknas behövas till satsningen.

– I bästa fall kan en planändring vara genomförd redan till våren. Renoveringsarbetet kan börja tidigare i villan men tillbyggnaden kan inte starta innan kommande sommar eller höst, vi får vänta på planändringen.

Erika Olofsson

0303-728229

erika.olofsson@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar