För andra året i rad genomförs årets upplaga av Taubespelen på området kring Göksäter på västra Orust. FOTO: ARKIV

Häckner och Loreen till Taubespelen

Flera nya artister med Sven-Bertil Taube som ständigt konstant artist presenteras inför årets Taubespel som även i år hålls på Göksäter.

Ambitionerna att finna en lämplig plats vid kusten – ett område kring Stocken på Orust har nämnts – ledde under förra året till att den välkända musikfestivalen istället hamnade på en plats längre inåt landet.

– Det fungerade väldigt bra på Göksäter, säger Nisse Ericsson, projektledare på Taubespelen.

På vilket sätt?

– Det handlade mycket om logistiken och parkeringar men också att marken var i väldigt bra skick. Det var också bra för handikappade. Dessutom fick vi väldigt bra backup av markägaren Robert Arvidsson som verkligen gick in i detta med själ och hjärta.

Nisse pekar på en annan inte helt oväsentlig detalj i sammanhanget.

– Ja, folk hittar ju till Göksäter! säger han och syftar på det i geografin närbelägna varuhuset.

2016 var ett rekordår för Taubespelen med över 12 000 besökare. Lördagen lockade cirka 4 000 medan det på söndagen var dubbelt så många på plats för att bland annat se och höra artister som Miriam Bryant och Pernilla Andersson.

– Det var extremt på söndagen vilket bland annat ledde till en del köer. Men i år kommer vi inte att sälja lika många biljetter, säger Nisse som tror på 25-30 procent färre.

Vad baserar du det på?

– På vad vi brukar sälja. Vi brukar ha 3 000-4 000 på lördagen och kanske 5 000-6 000 på söndagen.

För en lekman kan det låta som att man därmed säger hej då till en större vinst, men faktum är att fler besökare i sin tur ställer större krav på logistiken runt omkring med fler vakter, mer ljud och mycket annat med ökade kostnader.

Namnen i årets upplaga av Taubespelen är i stort sett helt klara.

Sven-Bertil Taube är naturligtvis på plats båda dagarna liksom konferencieren Tobias Persson plus Peter Nordahl samt sångerskorna Hanna Boquist och Jasmine Sjöstedt.

På lördagen den 15 juli uppträder Timo Räisänen och Carl-Einar Häckner liksom Loreen.

På söndagen den 16 juli står Melissa Horn, Ola Salo och Molly Sandén för underhållningen.

Intressant bland namnen är Häckner som för första gången på 20 år inte uppträder i juli månad på Liseberg i Göteborg med sin revy.

– Taubespelen är det enda på västkusten han gör i sommar, säger Nisse.

Tony Balogh

0303-72 82 16

Relaterade artiklar
Fler artiklar