Halkvarning: Hållplatser dras in

Efter snöfallet över Stenungsund drar Västtrafik in tre hållplatser, för att undvika den värsta halkan. Samtidigt gled en postbil ner i diket på platsen.

Vädret ställde till det på nytt i trafiken på onsdagseftermiddagen. Efter klockan 15 valde Västtrafik att dra in tre hållplatser för buss 931 mot Svenshögen. Det handlar om Aspliden, Panneröd och Bua som inte kommer att trafikeras under eftermiddagen och kvällen.

– Det är på grund av väglaget, det är halkan, säger Jill Hasselqvist, störningskoordinator på Västtrafik.

Vill man åka med 931 hänvisas man istället till hållplatserna Huveröd och Svenshögen Station.

Prognosen är att hållplatserna kommer vara indragna fram till och med klockan 04.00 på torsdag. Det kan dock både kortas och förlängas, så rådet till resenärer är att hålla koll i appen.

– Följ resan i Togo, där uppdaterar vi så fort det blir en ändring.

Det var inte bara bussarna som hade svårt att ta sig fram på onsdagseftermiddagen. Vid 17-tiden körde en postbil ner i diket på grund av halkan.

Olyckan skedde i Svenshögen, men ingen person skadades. Postbilen kunde dras upp ut diket igen och åka vidare. Enligt uppgifter från platsen är det väldigt halt på platsen.

Det väntas också bli minusgrader efter all blötsnö som fallit, vilket kan göra att det blir mycket besvärligt väglag i området.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@lokaltidningensto.se