• Lars Josefsson, styrelseordförande för Inovyn Sverige, talar under nationaldagsfirandet i Kulturhusparken i Stenungsund. Foto: Hanna Strömbom och Susanne Hjalber

  Han högtidstalar på nationaldagen

  Lars Josefsson, styrelseordförande för Inovyn Sverige, är årets talare vid nationaldagsfirandet i Kulturparken i Stenungsund.

  Hur känns det att få högtidstala på nationaldagen?

  – Det känns hedrande och pirrigt. Och roligt att få fira vår nationaldag och den svenska flaggan, den ska vi hålla högt.

  Vad kommer du att tala om?

  – Jag kommer att berätta om att jag lärt känna Jacob, en flykting från Jemen som jag haft mejlkontakt med på svenska många gånger. Jag har bjudit in honom att vara med och jag hoppas att han kommer. Jag kommer också berätta om kemiföretagen och de miljardinvesteringar som gjorts och görs och om Molekylverkstan. Och jag kommer att prata om att alla är viktiga i samhället och att vi ska ta tillvara på varandra.

  Hur viktigt tycker du det är att fira 6 juni?

  – Det är viktigt att vi firar vårt fina land, det tycker jag. Och vi ska göra det på vårt sätt. Vi kan aldrig härma Norge med sitt fantastiska 17 maj. Vi får bygga upp den här traditionen, vi har den inte djupt i blodet. Men att vi börjat fira det tycker jag är jättebra och även att Stenungsunds kommun tar det här initiativet. Det stärker vår sammanhållning.

  Förutom högtidstalet – firar du själv nationaldagen något mer?

  – Vi kommer säkert fira det i vår familj men har inget speciellt planerat. Dessutom har jag också blivit inbjuden på kommunens lunch på Solliden för de nyanlända som fått svenskt medborgarskap. Det är en fin grej.

  Sara Rönnberg

  redaktion@lokaltidningensto.se

  Nationaldagsfirandet i Stenungsund

  När? Klockan 15 den 6 juni

  Var? Kulturhusparken

  Vad? Musik med Stenungsunds Musikkår, Kulturskolan, Khaled & Per-Ivar, Bygdegillet & Pojkarna från Sunt. Högtidstal av Lars Josefsson. Utdelning av utmärkelserna Årets förening och Lions kulturpris.

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar