• På måndag arrangeras en seniormässa i kulturhuset Kajutan på Orust, dit alla seniorer i kommunen är välkomna.

  Händelserikt för alla seniorer

  En händelserik mässa för och med seniorer. Det arrangeras på Orust under måndagen.

  Carita Nurmi är anhörigsamordnare på Orust och den som sytt ihop mässan. Det har tidigare ordnats seniormässor i kommunen, men måndagens blir den första på ett par år.

  – Det blir en händelserik dag. Det är ett spännande program med föreläsningar, utställningar, informationsbord, prova på aktiviteter, mannekänguppvisning, musikunderhållning och mycket annat i Kulturhuset Kajutan och på Henåns torg. Det blir underhållning med sång och roligheter. Du kan ta en åktur på el-parcykel, gå tipspromenad, prova och spela boule i Henånparken. Det är även marknadsförsäljning, växtmarknad på Hamntorget och extra öppettider i affärerna. 

  Vilka står som arrangörer för mässan?

  – Det är frivilligföreningar, PRO föreningar och handikappföreningar som tillsammans med Orust Kommun och Studieförbundet vuxenskolan, som önskat, hjälpt till att få denna välfyllda program för just denna dag. Helt otroligt och roligt samarbete. Det känns mycket roligt att göra denna dag tillsammans med föreningarna. Tillsammans är vi fantastiska.

  Vem vänder sig mässan till?

  – Denna mässa erbjuds även till de som är 80 år eller mer och inte har möjlighet att komma till Seniormässan ett kostnadsfritt hembesök. Nu har jag skickat iväg ca 1000 brev och hoppas på många återkopplingar. Detta för att ge information om vad Orust Kommun har att erbjuda samt att de får den information om föreningar som de önskar.

  Det anordnas även en anhörigdag på fredag.

  – Vi  vill uppmärksamma anhöriga med en egen eftermiddag med underhållning, tips på mindfullness övningar, tips på litteratur och något att äta till förstås, samt att det kommer två representanter ifrån Hälso- och sjukvårdsnämnden i Västra Götaland som vill fråga anhöriga hur framtidens anhörigvård bör se ut. Även har kommer frivillig föreningar att presentera sig. Givetvis hoppas jag i på många många besökare.

  Erika Olofsson

  0303-728229

  erika.olofsson@lokaltidningensto.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar