Här är de mest lästa artiklarna 2018

En byggvarujätte, en USA-flytt och planer på ett nytt centrum. Se där – tre av de artiklar som lästes mest på lokaltidningensto.se under året som gick. Här följer hela topp tio-listan.

1) 17-årig pojke död – blev påkörd av tåg

Onsdagen den 30 maj 2018 är för alltid en svart dag i Stenungsunds historia. Det var då som en 17-årig pojke blev påkörd av ett tåg vid järnvägsövergången Solgårdsdalen. Han avled omedelbart.

Läs artikeln här

2) Bulls pensionat i tv-program

Ett gammalt pensionat på Käringön, byggt 1876, spelade huvudrollen i ett tv-program som sändes på SVT i november.

Läs artikeln här (+)

3) Protester mot ny vårdbemanning

Hundratals anställda inom äldrevården i Stenungsund protesterade i september mot ett nytt bemanningssystem inom äldrevården. ”Det här är helt åt skogen”, sa Britt-Marie Fredriksson, huvudskyddsombud vid en enhet på Tallåsen.

Läs artikeln här (+)

4) Stenungsund ska få ett helt nytt centrum

Över 50 år efter att Stenungstorg etablerades ska Stenungsund få ett nytt utvidgat stadscentrum med kontor, affärer, gator och bostäder i kvarter av traditionellt slag.

Läs artikeln här

5) Radhuslänga brann ner

Den sista mars fattade en radhuslänga eld i Ellös. ”Det är helt övertänt så vi har släppt huset och koncentrerar oss på att skydda närliggande lägenheter och skogen”, sa Marcus Larsson på räddningstjänsten. Hela huset med fyra bostäder brann ner till grunden.

Läs artikeln här

6) Familjen lämnade Tegneby för äventyr i Arizona

Familjen Dahlin gjorde det många bara drömmer om. De lämnade vardagen hemma på Orust för att bo i USA under ett par år.

Läs artikeln här

7) 19-årige David fick inte rösta

Under året som gick skrev vi massor av artiklar om valet 2018. Den allra mest lästa på detta tema handlade om en incident på själva valdagen.

Läs artikeln här (+)

8) Hygrell vägrar betala fortkörningsböter

Ta fast våldsbrottslingar och stöldligor istället för att lägga kraft på fortkörningsböter. Det ansåg politikern Anders Hygrell (M) som åtalades för att ha kört för fort – men som vägrade betala.

Läs artikeln här

9) Byggvarujätte till Stenungsund

”Det blir en ganska stor anläggning då det ska vara både trä, byggnadsmaterial och trädgård”, berättade Arne Olsson som var den som hade jobbat med bygglovsansökan för det nya byggvaruhuset.

Läs artikeln här (+)

10) Rykte om knivman i Ellös dementeras

Ett inlägget på facebook säger att en person hade blivit skadad av en knivbeväpnad kille som jagade folk runt Ellös. Men när Lokaltidningen STO undersökte saken visade det sig att ingen polisanmälan var gjord och att polisen heller inte misstänkte något brott.

Läs artikeln här

Sammanställning: Jacob Humlén

jacob.humlen@lokaltidningensto.se