Arkivfoto: Elvira Linderot.

Här får du mest boende för miljonen

Tjörn har bland de dyraste villorna i hela Västra Götaland. Här får du bara 33 kvadratmeter villa för en miljon kronor. 

Det är Svensk fastighetsförmedling som med hjälp av statistik från Mäklarstatistik kartlagt hur många kvadratmeter bostadsrätt och villa du kan få för en miljon kronor i Västra Götalands län. Kartläggningen baseras på prisstatistik från 26 kommuner under det senaste året. 

Resultatet visar att det är stora skillnader mellan kommunerna. Tjörn tillhör de kommuner i länet där det är allra dyrast att köpa en villa. Här får du bara 33 kvadratmeter villa för en miljon kronor, vilket ger ett kvadratmeterpris på 30 072 kronor. Tjörn hamnar på plats sju i länet över dyraste kvadratmeterpriset för villor. 

För en miljon kronor i Stenungsund får du bara 37 kvadratmeter villa, vilket ger ett kvadratmeterpris på 27 138 kronor. Lika många kvadratmeter får du om du hellre vill lägga pengarna på en bostadsrätt. På Orust får köparen 41 kvadratmeter för en miljon kronor. 

Dyrast i länet är det i storstaden Göteborg. Här får man bara 22 kvadratmeter bostadsrätt eller 24 kvadratmeter villa för en miljon kronor. I Uddevalla ger en miljon kronor 61 kvadratmeter lägenhet men bara 45 kvadratmeter villa. I Lysekil får köparen 36 kvadratmeter villa. 

Den som vill ha mer boyta får istället söka sig mer inåt landet. I Vara ger nämligen en miljon kronor hela 123 kvadratmeter villa och för samma peng får du en bostadsrätt i grannkommunen Falköping på 203 kvadratmeter. 

Emma Hellström

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar