Heltidsresan på Orust: ”Det landade inte bra”

När heltidsresan infördes på Orust för några år sedan slutade det med massdemonstrationer som skapade uppmärksamhet över hela landet.

– Tanken med heltid är egentligen jättebra. Men folk blev förbannade och tog strid. Att man nu tänker genomföra en heltidsresa på Tjörn på ungefär samma sätt känns helt vansinnigt, säger Gunilla Hansson, fackligt förtroendevald för Kommunal på Orust.

Läs mer:Heltidsresan på Tjörn får massiv kritik från Kommunal

Läs mer: Ansvarig chef: Vi har stämt av under resans gång

Läs mer:Politikerna beklagar missnöjet

Läs mer:Svårt med heltidsresan även i Stenungsund

Det stora felet på Orust var, enligt Gunilla Hansson, att man förändrade nattschemat från tio till nio timmar per natt och över en åttaveckorsperiod införde två extra nattpass.

– Det landade inte bra om man säger så. Det blev två extra nätter utan att få mer betalt. Vår känsla är att man offrade natten för att kunna införa och finansiera heltidsresan och samtidigt möjliggöra att dagpersonalen kunde gå upp till 100 procent.

Konsekvensen har blivit att det är svårt att få ihop arbetslivet och ett liv utanför jobbet för nattpersonalen.

Upprördheten var så stor bland personalen att anställda under hösten 2018 gick ut i en uppmärksammad demonstration. Även personal från Tjörn och Stenungsund och andra delar av Västsverige slöt upp i tåget där omkring 150 undersköterskor protesterade och gjorde sina röster hörda.

Upproret spred sig över landet och när Kommunal centralt på riksnivå förra året drev på i förhandlingarna om nytt kollektivavtal med arbetsgivaren hörsammades kraven på ändrade heltidsmått.

Från 2022 ska nio timmar bli heltidsnorm för nattpersonal inom omsorgen över hela landet.

För personalen på Orust innebär det att nio timmars arbetspass nattetid fortsätter, men att de två extra arbetspassen som infördes i samband med heltidsresan försvinner för den som jobbar heltid. Lönen bibehålls.

– Vi kom ingen vart med Orust kommun när vi protesterade 2018 och vi känner oss fortfarande svikna. Men nu har vi och alla andra blivit lyssnade på centralt, säger Gunilla Hansson.

Hon fortsätter.

– Det är en seger utan dess like, men vägen fram har varit jobbig. Det har varit en hel del sjukskrivningar här på Orust. De kom ungefär ett år efter det att heltidsresan infördes, folk har inte orkat med jobbet när extrapassen lades till.

Vad tycker du om hur heltidsresan införs på Tjörn?

– Nu har inte jag varit med i de förhandlingarna, men vi har ju kontakt mellan varandra, Kommunal Orust och Tjörn. Jag har försökt hjälpa dem med natten, så att inte samma fel görs på Tjörn. Nu ser det ut att bli så och det är ju helt vansinnigt.

Gunilla Hansson berättar att man ett år efter att heltidsresan implementerades på Orust skickade ut en enkät till de anställda.

– Vi ville veta hur många procent man jobbade innan och efter heltidsresan. Resultatet blev att alla hade gått ner i tjänst och mådde sämre, precis tvärtemot det som var tänkt med heltidsresan.

Hur bör man göra på Tjörn då?

– Varför inte passa på att sänka heltidsmåttet till 9 timmar för nattpersonal redan nu, när det ändå är krav på att det ska införas till 2022? Då kommer man ifrån mycket av de problem som blir med schemat. Inför man heltidsresan nu med 9 timmar för nattpersonal och extra arbetspass och sedan ska göra om schemat igen om ett år kommer man att gå igenom samma frustration bland personalen en gång till. Det här vet arbetsgivaren om och ändå planerar man för de här förändringarna med heltidsresan.

– Både arbetsgivare och personal skulle tjäna på att göra de här båda sakerna, införandet av heltidsresan och nytt heltidsmått för nattpersonal, samtidigt. Man får en betydligt mer nöjd personal, färre sjukskrivningar och därmed per automatik lägre kostnader.

Mattias Modéen

0303–72 82 23

mattias.modeen@lokaltidningensto.se