Arkivfoto

Hemmagjord ”bomb” briserade i tunneln

Polisen larmades vid 14-tiden till Stora Höga. I en gångtunnel under Anråsvägen vid Stora Högaskolan ska något ha exploderat.

Enligt Anders Svensson, insatsledare på Södra Bohusläns räddningstjänst, ska skolpersonal ha larmat eftersom elever på skolan tillverkat egna vapen i från ritningar de hittat på nätet.

– Men det var ju ingenting för oss, tillverkar de bomber är det ett polisiärt ärende, säger han.

Men polisen kom inte, så när skolan återkom till Anders Svensson ringde han regionledningscentralen i Göteborg som sa att det var högsta prioritet.

– Men det hände inte ett smack, säger Anders Svensson.

Polisen fick larmet strax innan kl 15 på fredagseftermiddagen.

– Klockan 14.46 fick vi ett larm om att skolan hade skickat sms till föräldrar om att elever gjort hemmagjorda grejer med kaustiksoda, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Varför skickade ni ingen patrull?

– Vi hade resusrbrist, vi hade inte personal. Men det är möjligt att någon kommer att höra av sig till skolan senare, säger Peter Adlersson.

Vid 16-tiden fick Anders Svensson åka till tunneln för att städa undan.

Enligt Anders Svensson har någon tillverkat något slags sprängmedel i en PET-flaska med aluminiumfolie runt. I flaskan har det funnits en vätska som, enligt Anders Svensson, kändes basisk.

Ingen ska ha skadats och ingen åverkan är gjord i tunneln. Flaskan var dock uppsprängd och det låg aluminiumfolie utspritt.

Skulle någon kunnat komma till skada?

– Det kan inte jag bedöma, men delar har flugit omkring, säger Anders Svensson.

Karina Hansson

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar