Bröderna Schumacher gav Stingers ett lyft under våren. Nu hoppas klubben på att få behålla bröderna. Foto: Linus Olsson

Hoppas få behålla Schumacherbröderna

Stenungsund Stingers första säsong i tvåan hade två ansikten. Efter en svag höst och en stark vår är kontraktet säkrat och arbetet igång inför hösten.

– Det är ett arbete som börjar nu. Vi får ta lärdomar av det vi gjorde mindre bra, säger tränare Daniel Larsson

Stingers gick upp i tvåan med stor entusiasm. Obesegrade i trean och med en ny ishall var tilltron till lagets förmåga att klara av steget upp för stort.

– När hösten drog igång var truppen inte redo. Vi hade för få spelare och för lite rutin. Även om du spelat juniorhockey på en hög nivå så är det ett stort kliv till seniornivå. En seniorspelare är alltid lite smartare och lite tyngre, säger Larsson.

Att det blev mycket istid för unga spelare som inte var riktigt redo för det under hösten ledde till att Stingers slutade sist i grundserien. Samtidigt, nu när kontraktet ändå är säkrat, finns det en ljus sida av det.

– All den speltiden är en investering för framtiden, säger Larsson.

– De spelare som var med under hösten när det gick tungt har fortsatt köra på och inte vikt ner sig. Det är positivt och något vi tar med oss, fortsätter han.

Stingers gick in i vårserien utan bonuspoäng, men stärkte laget med en rad rutinerade spelare. Det resulterade i att det tillslut blev en fin tredjeplats i vårserien.

En gammal klyscha i sportvärlden är att det alltid är den andra säsongen som nykomling som är den svåraste.

– Det behöver det inte vara. Så länge vi inte blir nöjda och slår oss för bröstet utan jobbar med att fortsätta utvecklas och vill ta nästa steg, säger Larsson.

– Får jag en önskan uppfylld inför hösten så är det att vi blir klara med lagbygget å tidigt som möjligt, fortsätter han.

Den önskan innefattar att få behålla nyckelspelare i årets lag.

– Spelare kommer att lämna och spelare kommer att komma in, så är det alltid. Viktigt är att behålla en stomme av spelare, säger Larsson.

– Jag vill givetvis behålla till exempel Schumacherbröderna, killar som är från Stenungsund. Det är samtal vi får ta med dem framöver och hänger nog en hel del på hur de tänker och vill jobba, plugga och sådant vid sidan av hockeyn, fortsätter han.

Patrik Persson

sporten@lokaltidningensto.se

3 nyckelmatcher under våren som säkrade kontraktet

Vänersborgs HC – Stenungsund 0-3, 22 januari.

”Vi var bra över tre perioder. Det har vi inte varit förut”, sa forwarden Jonathan Fogelström efter den överraskande segern som innebar att Stingers klättrade ovanför kvalstrecket.

Stenungsund – Hovås HC 6-2, 25 januari.

Kedjan med bröderna Schumacher och Felix Andersson visade vägen när Stingers befäste positionen på säker mark i matchen mot jagande Hovås. ”Hela laget gör en krigarinsats men man kommer inte ifrån att den kedjan är jäkligt duktig”, sa tränare Larsson efter segern.

Kållered SK – Stenungsund 3-4, 12 februari.

Stingers lyfte sig igen efter föregående omgångs bottennapp mot Sörhaga/Alingsås. ”Det var en sexpoängsmatch”, konstaterade tränare Larsson efter uddamålsvinsten.

Relaterade artiklar
Fler artiklar