Arkivfoto

Hotade ex och slog sönder dörr – man åtalas

En kvinna låste in sig på toaletten när hennes ex tog sig in i bostaden. Mannen slog sönder dörren och hade också ett vapen med sig till bostaden.

Mannen och kvinnan hade varit ett par, men relationen hade precis avslutats när mannen på kvällen kom hem till kvinnans bostad på Orust i höstas.

Han tog sig in i bostaden och hade med sig ett vapenfodral. Enligt kvinnan var han berusad och hotade att skada både sig själv och kvinnan, något som mannen dock förnekar att han gjort. Enligt kvinnan ska han också ha tryckt ner henne i soffan och hållit fast henne.

Kvinnan lyckades ta sig loss och tog vapnet som hon låste in i ett gästhus utanför bostaden. Hon försökte sedan låsa dörren om sig men mannen hann få upp den. Hon sprang då till toaletten där hon låste in sig.

Mannen ska då enligt kvinnan med hjälp av en stol ha slagit sönder toalettdörren medan hon pratade med 112. Kvinnan har uttryckt att hon kände en stor rädsla i samband med händelsen och att mannen under kvällen uttryckt att han aldrig hade skadat en kvinna förut men att han skulle skada henne eftersom hon hade skadat honom.

Insatsstyrkan kom till bostaden och grep mannen som nu åtalas misstänkt för grovt hemfridsbrott, vapenbrott, skadegörelse, misshandel och olaga hot.

Han har i förhör sagt att han erkänner att han hade sönder en stol och dörren till toaletten men förnekar de andra brotten. I förhör berättar mannen att han hade med sig ett hagelgevär till kvinnan, men säger att han inte hade det för att hota med, utan att det var med för att han skulle skjuta lerduvor dagen efter. Han menar också att han aldrig hade för avsikt att skada kvinnan.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar