Hotell testar nytt helhetskoncept

En hel helg med dans, föreläsningar och mängder av olika träningspass. Det är konceptet som Stenungsbaden nu testar och hittills har mest kvinnor nappat på eventet.

Nästa helg går i dansens tecken på hotell- och spaanläggningen då dansikonen Tony Irving och hans danspartner Cecilia Ehrling Danermark äntrar golvet för både danslektioner och uppvisning. Eventet är ett nytt koncept som hotellet provar för första gången.

– Det är ett nytt paket. Vårt spa ska inte vara ett traditionellt lugnt spa utan vi satsar mer på spa i kombination med aktivitet, sport och hälsa. Och det är ett fantastiskt program vi har till helgen med träning i olika former som aerobics, danspass och föreläsningar, säger Karin Åkerman, marknadschef Stenungsbaden.

Hittills verkar konceptet mest locka kvinnor, då det är uteslutande de som visat intresse för eventet.

– Jag tror faktiskt det är hundra procent tjejer som bokat. Vi har både logigäster och en hel del som bokat dagpaket, säger Karin Åkerman.

Thomas Ravelli som varit med och tävlat i Let´s Dance finns på plats. Han kommer hålla i en föreläsning och en utomhusaktivitet.

– Han kommer tillsammans med Stenungsbadens Jeanette Björkman att hålla ett outdoorpass i hinderbanan. Så klart beroende på vädret, men jag tror inte det är någon risk att det kommer snöa.

I programmet finns också inplanerat ett gemensamt havsbad och tidiga yogapass.

– Yogin Cecilia Duberg håller i yogan och så har vi vår bastu nere vid havet som man kan gå in och värma sig i efter havsbadet. På kvällarna blir det dans med uppvisningar. Det är ju Let´s Dance vi har här så det blir även danstävling, säger Karin Åkerman.

Annika Sahlin Ottosson

annika.sahlin@lokaltidningensto.se