Tobleronekartongen var inte menad som ett hån mot Stefan Löfven. FOTO: Privat

Inget hån mot Löfven

En Tobleronekartong uppfattades av vissa som ett hån mot statsminister Stefan Löfven. Men den tomma kartongen visade sig bara vara en del av inredningen på restaurang Harrys i Stenungsund.

När Stefan Löfven var på besök på Tjörn och Stenungsund i helgen valde socialdemokraternas organisation att ta med honom till Harrys i Stenungsund och äta.

– Vi hade haft en diskussion om vart vi skulle gå. Det skulle vara ett ställe med schysta villkor och kollektivavtal, säger Janette Olsson, socialdemokrat i Stenungsund.

Väl där reagerade hon och andra i sällskapet på att det stod en stor tom Tobleronekartong precis bakom Stefan Löfvens sittplats. Vissa tolkade det som ett hån mot Löfven med lite långsökt, men ändå, koppling till Mona Sahlins Toblerone-affär på 1990-talet. Enligt Janette Olsson skulle det inte vara första gången det förekom Toblerone-hån mot socialdemokrater.

Samtidigt hade en anställd antytt på sociala medier att hen hade en tveksam inställning till att servera Stefan Löfven.

– Jag visste inte om det var ett osmakligt skämt eller varför den kartongen stod där, men jag bad dem att ta bort den. Sammantaget med inlägget från en anställd gjorde att det fanns de som reagerade, säger Janette Olsson.

Den stora Tobleronekartongen på restaurangen var dock inte menad som ett hån. Den består av målat trä och är en del av inredningen sedan lång tid tillbaka. På restaurangens facebooksida ligger bilder från gamla event där man tydligt kan se Tobleronekartongen.

– Representanter från socialdemokraterna i Stenungsund var och godkände lokalen tidigare i veckan och vi har inte flyttat på någonting. På lördag var säpo och representanterna där igen och godkände lokalerna. Det var ingen som sade något då och lokalen såg likadan ut på söndagen, säger Tommy Svensson, franchisetagaren för Harrys i Stenungsund.

Kristian Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar