Vattenläcka i Stora Höga. Foto: Arkiv

Inget vatten i kranarna

En vattenläcka som uppstått i en ventil vid Stora Högaskolan innebär att vattnet måste att stängas av helt för reparation i de södra kommundelarna under måndagskvällen.

Vattenläckan har uppstått på huvudledningen och har spårats av Va-verket i Stenungsund. Det handlar om en ventil på ledningen i närheten av Stora Höga-skolan som ska bytas ut och då måste vattnet i huvudledningen till södra kommundelarna stänga av helt.

– Vi räknar med att stänga vattnet till de södra kommundelarna både Stora Höga, Jörlanda och Timmervik, under kvällen från 20.00, berättar Mats Pettersson vid Va-verket i Stenungsund. Spekeröd berörs däremot inte. Alla övriga abonnenter i de södra kommundelarna drabbas dock.

Mats Pettersson säger att inga vattentankar ställs ut och man räknar med att felet skall vara reparerat under natten.

Kommunen konstaterar också att i samband med ledningsarbeten kan vattnet bli missfärgat vilket i regel beror på att järnavlagringar i rören släpper och följer med vattnet. I de flesta fall försvinner missfärgningen om man spolar en liten stund i de egna kranarna. Det missfärgade vattnet är inte hälsofarligt.

Det kan också komma luft i ledningen som gör vattnet mjölkaktigt men om vattnet får stå en liten stund försvinner luften och vattnet blir helt klart igen. Luft i ledningen påverkar heller inte vattenkvalitén enligt Va-verket.

Lasse Andrée

0303-72 82 28

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar