Jesper Larsson från Valsäng på Tjörn kämpade väl under kvaltävlingen till Yrkes-SM för unga lastbilsförare. Foto: Karl-Olof Olsson.

Inget Yrkes-SM för unga lastbilsförare

Idag var det kvaltävling till Yrkes-SM för unga lastbilsförare. Men för Tjörnbon Jesper Larsson blev det ingen vinst.

Kungälvs-Posten berättade i morse om Jesper Larsson från Valsäng på Tjörn som under dagen varit på plats i Borås för att kvala in till Yrkes-SM för unga lastbilsförare. Han går sista året på Transportprogrammet på Mimers hus gymnasium i Kungälv.

Läs mer: Kärleken till lastbilar kan leda till Yrkes-SM

18 elever deltog i den fjärde av fem kvaltävlingar och under eftermiddagen stod det klart att det inte blev någon vinst för Tjörnbon. Jesper Larsson hamnade till slut på en femte plats.

– Jag är skitnöjd! Det var en regnig men väldigt rolig dag i regnstaden Borås, summerar Jesper Larsson tävlingen på väg hem igen.

– Det som gick bäst var när man skulle pricka tvättsvamparna med lastbilens hjul. Där fick jag nästan full pott, säger han.

Även klasskompisarna var på plats för att heja fram honom och hans klasskamrat Ida Tuores från Kungälv, som slutade på delad 12:e plats.

– Innan tävlingarna satte igång var det nervöst och pirrigt men sen när man var igång tänkte man inte så mycket på det, säger Jesper Larsson.

Emma Hellström

redaktion@lokaltidningen.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar