Stenungsund arena, plangestaltning. Illustration: Pyramiden arkitekter/Stenungsunds kommun

Invigningsplaner för nya arenan

Nya Stenungsund Arena med simhall, bowlinghall och restaurang kommer med stor sannolikhet att invigas i augusti i år – även om vissa delar i anläggningen kan tas i bruk tidigare under sommaren.

Något exakt datum för invigningen eller om man ska ha event under flera dagar ska diskuterats vidare, detta sedan kommunens ledande politiker i personal- och ekonomiutskottet i veckan diskuterade när Stenungsund Arena ska tas i bruk. Huvuddelen av projektet kommer att vara klart under sommaren 2018 men de flesta vill inte ha invigningen mitt i semestrarna utan något senare.

– Jag tror att det blir en invigning någon gång under augusti månad efter att alla är hemma från semestrarna, säger kommunalrådet Bo Pettersson (S). Vi får titta vidare på den delen men arenan bör till sina huvuddelar vara färdig tills dess.

En fråga som diskuterades var hur nära valet 9 september man kan ha en invigning:

– Det troligaste är att vi försöker ha den innan valet men det kan naturligtvis också bli efter valdagen. Vi har i varje fall fått besked om att förutom den asbest som hittades i en del av den gamla anläggningen – har byggjobbet fungerat bra och flutit på enligt tidsplanen.

Lasse Andrée

0303-72 82 28

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar