Surdeg som platsar i White Guide. Lotta Kristenssons café i Bleket kom med på årets lista över landets bästa caféer. Arkivfoto: Bengtåke Carlson

”Jag är verkligen jättestolt”

I somras kom det provätare från den prestigefyllda guiden till Bleket. Nu står det klart att surdegen håller klass nog att platsa på listan.

Årets lista över landets bästa caféer enligt restaurangguiden White guide presenterades på onsdagen. Organisationens testätare har anonymt besökt 400 caféer runtom i Sverige. Med på årets lista är Lottas bak och form – surdegsbageriet i Bleket.

– Det är ett kvitto på att det jag gör håller hög klass och att jag är på rätt väg. Jag är verkligen jättestolt, säger Lotta Kristensson som driver caféet och bageriet.

Bageriet har funnits i åtta år, men det var först för ett och ett halvt år sedan som hon startade café i samband med flytten till nya lokaler i Bleket.

– Det har gjort att jag kunnat locka till mig nya kunder. Det märktes under påskhelgen bland annat, då var det fullt av sommargäster här.

Vad betyder utnämningen?

– Jättemycket! Jag hoppas att det får fler att hitta till mig. Sedan är det ju roligt att det kommer med fler caféer utanför Stockholmsområdet, att de ens tagit sig ut hit till lilla Tjörn är roligt bara det!

Lotta Hohner

lotta.hohner@lokaltidningensto.se

Fotnot: Sedan tidigare finns Mias Sjöbod i Hälleviksstrand, Sundsby Gårdscafé & Restaurang i Hjälteby, Café Wintervallen på Gullholmen och Tavlebords Honungsgård i Henån på listan vilket innebär att hela fem av 14 bohuslänska caféer på årets lista ligger i STO-regionen.

Relaterade artiklar
Fler artiklar