En man i 30-årsåldern döms efter en vansinnesfärd över Tjörnbron. Foto:arkiv

Jagades av polis – körde 160 km/h

En man döms till fängelse efter en vansinneskörning där han försökte ta sig ifrån polisen. Mannen körde i 160 km/h över Tjörnbron, åkte över i fel körfält och var nära att krocka med flera andra bilister.

Händelsen skedde i somras då mannen, som saknar giltigt körkort, försökte köra ifrån efterföljande polis. Förutom den höga hastigheten på bron körde han över heldragen linje vid två tillfällen. Vid en av gångerna var en mötande bilist tvungen att bromsa och väja kraftigt för att undvika en krock.

Föraren som är i 30-årsåldern ska även ha kört om minst tre bilar i en skymd högerkurva. Enligt åklagaren har mannen gjort sig skyldig till ”grov oaktsamhet och visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom.” Det visade sig senare att mannen varit påverkad av narkotika när han körde.

Enligt tingsrättens bedömning har mannen utsatt andra människor för livsfara. Med tanke på det, och på att han begått flera trafikbrott tidigare, döms han till två månaders fängelse för bland annat grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri.

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar