Kajakpaddlare räddades ur vågorna

Sjö- och flygräddningscentralen fick under måndagskvällen rycka ut med båtar och helikopter för att rädda en kajakpaddlare som ramlat i vattnet utanför Getskär i Stenungsund. Mannen lyckades själv larma på hjälp.

Det var strax innan klockan 19 som Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral fick in larmet om att en man som var ute och paddlade kajak hade ramlat i vattnet och inte lyckades ta sig upp.

– Han hade telefonen i en plastpåse och ringde sin fru som ringde och larmade oss, berättar Christer Ekeroth på Sjö- och flygräddningscentralen, JRCC.

JRCC åkte ut med två båtar samt en helikopter till Bärbyholmarna, utanför Getskär i Stenungsund. Även Sjöräddningssällskapet samt räddningstjänsten fanns med vid olycksplatsen.

– Helikopter är bra på att hitta saker i vattnet, det var mörkt på platsen och det kan vara svårt att hitta var personen finns om man inte har en riktigt bra position, säger Christer Ekeroth.

Räddningsaktionen skedde mellan öarna och fastlandet och trots att det var regnigt och blåsigt så betecknar Ekeroth räddningen som relativt odramatisk.

– Det är klart att för han som låg i vattnet var det dramatiskt, han hade legat i en stund. Men vi ringde upp honom och pratade med honom på telefon hela tiden när vi var på väg fram. Det är bra att höra att personen är vi medvetande och inte blir nedkyld för då blir det ett annat läge, säger Christer Ekeroth.

Den räddade kajakpaddlaren behövde inte uppsöka sjukvård efter händelsen.

Emma Hellström

redaktion@lokaltidningensto.se