• Viktor Engelbrektsson med en av sina a-traktorer. FOTO: Privat

  ”Känns som polisen stannar så fort de ser oss”

  Viktor Engelbrektsson har kört a-traktor i 2,5 år men planerar att sälja dem när de nya reglerna träder i kraft i maj nästa år.

  – Det är en frihet att kunna ta sig var man vill och a-traktor är ett roligare alternativ än mopedbil eller moped eftersom man kan bygga mycket mer med dem, säger han.

  Den han kör med just nu har han satt ihop helt själv. Men om ett år träder de nya besiktningsreglerna i kraft och han fyller 18 år.

  Läs mer: Reglerna för A-traktor skärps – ”Löser inte problemet helt”

  – Jag kommer nog sälja dem lagom till dess och sen köpa bil, säger Viktor Engelbrektsson och fortsätter:

  – Det är väl egentligen bra med skärpta regler, allt dåligt skit åker ju bort då. Dåliga bromsar och annat. Och håller man ändå på att mecka med traktorn så kan man väl lika gärna byta ut en växellåda eller bromsar också. Allt kommer ju bli säkrare så det är ju positivt.

  Han menar att även om han och hans vänner inte följer reglerna precist så verkar polisen behandla dem annorlunda än andra fordon.

  – Det känns som att de stannar oss så fort de får syn på en a-traktor, även om man kör i 30. Det är ju orättvist liksom.

  Viktor Engelbrektsson har kört a-traktor i 2,5 år och nu är han inne på sitt tredje fordon. Som längst har han kört till Lidköping med bilen, där Lamaträffen hölls 2015.

  Amanda Karlsson

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar