Arkivfoto

Knuffade kvinna – ramlade ner för trappan

En man knuffade kvinnan som han hade en relation med så att hon föll ner från trappan. Mannen ska också ha slagit kvinnan vid ett annat tillfälle. Nu döms han till samhällstjänst.

Mannen som är i 45-årsåldern och från STO-området var hemma hos kvinnan som han hade en relation med i december 2015. Paret ska under natten börjat bråka och mannen ska då ha slagit kvinnan med öppen hand två gånger i ansiktet. Något som mannen också erkänt i förhör.

Knappt ett år senare var paret istället hemma hos mannen i STO-området när de återigen blev osams. Mannen blev arg på kvinnan och puttade henne i riktning mot räcket.

Kvinnan trillade efter det ned för trappan och har fortfarande men i form av att hon haltar efter fallet. Mannen erkänner också att han knuffat kvinnan men menar att det inte var meningen att kvinnan skulle skada sig eller trilla ned för trappan.

Tingsrätten menar också att det inte går att säga att den risk som mannen tog genom att knuffa kvinnan var så stor att det kan bli ett grovt brott. Rätten menar däremot att mannen ska dömas för vållande till kroppsskada för den händelsen och för misshandel i händelsen som inträffade en knappt år tidigare.

Mannen är tidigare ostraffad och döms till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. Han ska också betala ett skadestånd till kvinnan.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar