• Kommunchef hårt grillad av de minsta invånarna

  Tjörns kommunchef satte som mål att besöka alla kommunala verksamheter när hon tillträdde tjänsten. När turen på måndagen kom till Skärhamns skola blev hon bombarderad med frågor.

  Vad gör en kommunchef? Hur ser din arbetsdag ut? Vill du ha en åsnemask? Kan du spela Kalaha?

  Tjörns kommunchef Ann-Britt Svedberg fick frågor om högt och lågt när hon på måndagen besökte Skärhamns skola. Mot slutet av dagen var det barnen på fritidshemmet Briggen som tog hand om henne, och fick henne att måla ett självporträtt i akvarell. Efter ett litet missöde som slutade med att gästen fick en hel plastmugg med penselvatten i knät var det dags för rundtur på avdelningen.

  – När jag tillträdde som kommunchef bestämde jag mig för att jag ville besöka alla verksamheter på Tjörn. Nu har jag bockat av de flesta, men jag hade Skärhamns skola kvar. Sedan fick jag en så fantastiskt fin inbjudan från elevrådet på skolan så då bestämde jag mig för att lägga en dag här, säger Ann-Britt Svedberg.

  Ger de här besöken dig något?

  – Absolut, det har varit väldigt lärorikt. Jag har besökt skolor, äldreboenden, vattenverk…det är en helt annan sak att se det på plats. Dels får man träffa de som jobbar där och dels får man en helt annan förståelse för verksamheten.

  Lotta Hohner

  lotta.hohner@lokaltidningensto.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar